Warmte

Er zijn verschillende soorten warmte.

Je zou het niet denken, maar er is een verschil tussen warmte en warmte.

 

De stralingswarmte van een warmtevasthoudende kachel is als de aangename warmte van de zon, die efficiënt verwarmt. De warmte wordt gelijkmatig aan de ruimte afgegeven en deze blijft behaaglijk warm gedurende lange tijd. Er wordt een strelende warmte voor mens en object gecreëerd. Een warmtevasthoudende kachel verbrandt de binnenlucht niet en maakt deze niet droog en benauwd. De binnenlucht blijft fris en is gemakkelijk in te ademen.

De stralingswarmte van een warmtevasthoudende kachel is dus anders dan de convectiewarmte van traditionele ruimteverwarmingskachels. De convectiewarmte van houtkachels stijgt naar het plafond. De warmte wordt niet vastgehouden in een houtkachel, maar hoopt zich op rond de kachel en ontsnapt via de schoorsteen naar buiten.

 

“Een enkele keer stoken is gemakkelijker dan telkens brandhout bij te moeten vullen.”

– Maurice, Spijkenisse, Nederland –

Een warmtevasthoudende kachel verspilt geen warmte of brandhout zoals een conventionele houtkachel, waarbij je het vuur continu aan moet houden. In de brandkamer van een warmtevasthoudende kachel brandt het brandhout snel en efficiënt, waardoor het warmtevasthoudende materiaal van de kachel snel kan beginnen met het opslaan van de warmte. Een paar ladingen hout zijn voldoende om elke kamer te verwarmen en de warmte straalt meer dan 24 uur de woning in.

Een kachel is niet alleen maar een warmtebron of iets moois om naar te kijken. Het is beide tegelijkertijd en kan daarnaast op een zeer veelzijdige manier worden gebruikt om mee te koken. Tulikivi’s kachelcollectie heeft een kachel voor elke ruimte en behoefte. Met een Tulikivi-speksteenkachel kun je zelfstandig warmte genereren wanneer je daar behoefte aan hebt. Het is een economische en veilige keuze vanuit je eigen perspectief en vanuit het perspectief van toekomstige generaties.