Värme

Det finns skillnader mellan värme och värme.

Man skulle inte tro det, men det finns skillnader mellan värme och värme

 

Strålningsvärmen från en värmelagrande eldstad är lika behaglig som solens värme, och dessutom värmer den effektivt. Värmen sprids jämnt i hela rummet som bevarar en behaglig temperatur en lång tid och smeker både människor och föremål. En värmelagrande eldstad gör inte inomhusluften torr och unken, utan luften känns fräsch och är lätt att andas.

En värmelagrande eldstads strålningsvärme skiljer sig alltså från konventionella kaminers konvektionsvärme. Kaminens konvektionsvärme stiger upp i taket. Värmen lagras inte i kaminen utan bildar ett hett luftlager runt kaminen och flyr ut via skorstenen.

”Engångseldning är smidigare än att hela tiden fylla på ved.”

– Maurice, Spijkenisse, Nederländerna –

En värmelagrande eldstad slösar varken värme eller ved såsom en kamin, som måste eldas hela tiden. I en värmelagrande eldstad brinner veden snabbt och effektivt medan eldstadens massa lagrar värmen snabbt. Det räcker med några omgångar ved för att värma upp ett rum, och värmen strålar ut i rummet i över ett dygn.

En eldstad är inte endast en värmekälla eller glädje för ögat. Den är både och. Dessutom kan den användas i matlagning på ett mångsidigt sätt. I Tulikivis eldstadssortiment finns eldstäder för varje slags rum och användningsbehov. Med Tulikivis värmelagrande eldstad kan du självständigt producera värme när det behövs. Den är ett ekonomiskt och säkert alternativ med tanke på ditt hem och världens framtid.