Anvisningar

Tips för montering och användning

Bastuugnen är bastuns hjärta

En bastuugn av rätt storlek garanterar optimala bad. Läs våra tips om valet av bastuugn.

På sidan finns också en länk till bruks- och monteringsanvisningar för bastuugnar, anvisningar för hur man radar bastustenar och visuella idéer.

Musta graniitti pintainen Rae sähkökiuas

Hur man väljer en bastuugn

Det första steget för att garantera ett optimalt bad är att välja en bastuugn av rätt storlek. En alltför liten eller stor ugn ökar el- eller vedförbrukningen.

Bruks- och monteringsanvisningar för elektriska bastuaggregat

Bruksanvisningar för elektriska bastuaggregat kan laddas ner från vår webbplats. Där finns också en bruksanvisning för bastuaggregatens kontrollpanel Endast en elmontör får montera ett elektriskt bastuaggregat.

BRUKS- OCH MONTERINGSANVISNINGAR

Bruks- och monteringsanvisningar för vedeldade bastuugnar

Du själv eller en Tulikivi-ugnsmästare kan montera en vedeldad bastuugn. Ladda ner bruksanvisningen för din bastuugn från vår webbplats.

BRUKS- OCH MONTERINGSANVISNINGAR

Stapling av bastustenar

  • Stapla stenarna glest.
  • Vi rekommenderar att hålla motstånden fria.
  • Om du staplar om bastustenarna årligen ökar luftcirkulationen. Samtidigt är det bra ersätta slitna stenar med nya.
  • Täpp inte luftspringorna på kanterna.

Bruks- och placeringsanvisning för dekorationsstenar

Med Tulikivi Deco White-dekorationsstenar piffar du upp bastuugnen. Dekorationsstenar kan användas på bastustenarna på både elektriska och vedeldade bastuugnar. Dekorationsstenarna får inte vidröra de elektriska motstånden i bastuaggregat.

Man får inte heller täppa till luftcirkulationsspringorna på ett elektriskt aggregat. Ta del av den detaljerade anvisningen för dekorationsstenar.

Valkoinen sähkökiuas Kuura 2 musta integrointi kaulus kiuaslinssi antaa valoa valkoisiin koristekiviin

Monteringsanvisning för bastuugnslins

En bastuugnslins som belyser bastuugnen på ett elegant sätt kan monteras på golvmonterade bastuugnar av modell E. Med en bastuugnslins skapar du ett stämningsfullt ljus i bastun. Lätt att eftermontera. Aggregatet regleras med kontrollpanelen.

Visuella idéer för bastur och tvättrum

Var och en har sina bastupreferenser. En del är svurna vänner av vedeldade bastuugnar medan andra föredrar elektriska bastuaggregat som kan ställas in på förhand och som ger behagligt fuktiga bad. Och i en rökbastu slappnar man av efter varma sommardagar.

Vi samlade visuella idéer för olika bastu- och tvättrumslösningar.