Küpsetustarvikud

Valmista kaminahjus toitu Tulikivi voolukivist küpsetusnõudes

Valmista kaminas toitu lihtsalt ja keskkonnasõbralikult

Tulikivi kollektsioon Cooking on uuenduslik tootesari kaminakokkadele. Kollektsiooni Cooking tooteid saab tänu Soome voolukivi suurepärasele soojus- ja külmajuhtivusele kasutada nii kaminas toidu valmistamiseks kui ka külma toidu serveerimiseks.

Kollektsiooni Cooking küpsetusnõusid ja malmpanne võib kasutada kaminates, küpsetusahjudes, elektri- ja gaasiahjudes ning gaasi- ja söegrillidel. Üks erand siiski on: neid ei tohi kuumutada pliidil, keedupinnal või mikrolaineahjus, sest seal on kuumus suunatud väikesele alale, mistõttu voolukivist nõu võib praguneda. Kui voolukivist nõusid kasutatakse kaminas jahtuvate süte kohal, tuleb esmalt süte kohale asetada grillrest ja malmrest.  Ideaalne täiendus tootevalikus on jalgadega rest, mis võimaldab grillida aasta läbi.

Puhas ja turvaline

Voolukivi on puhas ja ohutu looduslik materjal, mida kaevandatakse Põhja-Karjalas. See ei sisalda kahjulikke aineid ning toidule ei lisandu kivist mitte midagi, isegi maitset mitte. Voolukivi on vähese poorsusega. Seda on lihtne käsitsi või nõudepesumasinas pesta. Kõik pesuvahendi jäägid, mustus ja bakterid on hõlpsasti mahapestavad.

Voolukivi väga hea soojusmahtuvus sobib suurepäraselt toiduvalmistamiseks, sest kivi jääksoojus küpsetab toitu kaua isegi pärast ahjust väljavõtmist. Näiteks kui küpsetuskivi on mõne minutiga kuumutatud temperatuurini 300 °C, on selle temperatuur 15 minuti möödudes endiselt 200 °C ja 30 minuti pärast ikkagi üle 150 °C. See on piisav kuumus, et küpsetada kala, liha või köögivilju.

Küpsetuskivid

Voolukivist küpsetuskivid sobivad ideaalselt õhukeste ja krõbedate pitsade, saiakeste ja küpsetiste valmistamiseks. Kivi on saadaval kahes suuruses. Suurem kivi on 29 cm x 29 cm ja väiksem 23 cm x 14 cm. Nende juurde kuulub tammepuidust alus, millele saab kuuma kivi serveerimiseks asetada.

Tulikivi kollektsiooni Cooking toodetega on õhukese ja krõbeda pitsa valmistamine imelihtne. Loe küpsetusnõuandeid.

Küpsetuspott

Küpsetuspotti saab kasutada ka elektriahjus, et valmistada aeglaselt väga aromaatseid ja õrnu roogi – just nagu küpsetusahjus. Küpsetuspoti maht on 2,5 liitrit. See sobib suurepäraselt maitsvate pudingite ja vormiroogade valmistamiseks. Pott hoiab need soojana veel kaua pärast ahjust väljavõtmist.

Lihaküpsetuskivi

Toorest praelõiku saab küpsetada lauale asetatud kuumal lihaküpsetuskivil, ilma et seda oleks vaja eelnevalt praadida. Liha muutub kaane all õrnaks – just nagu kiviahjus aeglasel küpsetamisel. Lihaküpsetuskiviga küpseb liha ühtlaselt mõlemalt poolt. See pruunistub maitsvalt mõlemalt küljelt ning jääb õrnaks ja mahlaseks. Erinevalt pannil praadimisest ei pritsi sellisel küpsetamisel rasva.

Pott

Pooleliitrised potid sobivad eraldi roogade valmistamiseks, mida serveeritakse lauas otse potist. Samuti saab nendes valmistada mitme roaga degusteerimismenüü. Pooleliitrine pott on suvel väga hea koht, kus hoida võid ja toorjuustu külmana. Eelnevalt jahutatud potis püsib või kaua tahke.

Malmist grillplaat

Malmist grillplaati saab kasutada otse toiduvalmistamiseks. Sul läheb seda tarvis ka siis, kui kasutad voolukivist nõusid süte kohal. Grillplaadi mõõtmed on 30 cm x 30 cm.

Grillrest

Jalgadega metallist grillrest on sinu põhitööriist, kui koldes toitu valmistad. Selle võib koldesse paigutada, kui tuli on kustunud. Toidu võib küpsetamiseks otse grillrestile panna. Kui hakkad voolukivist nõudes midagi küpsetama, pead kõigepealt asetama grillrestile malmist grillplaadi. Suur grillrest on mõõtmetega 465 x 300 mm ja väike 315 x 300 mm.

Pärast nõude jahutamist sügavkülmas saab neid kasutada ka toidu jahedana hoidmiseks. Nad püsivad kaua külmad ja hoiavad toidu värskena.

Külasta Tulikivi poodi aadressil www.tulikivishop.com, sealt leiad kõik Tulikivi kaminas toidu valmistamiseks vajalikud köögiriistad. Ühtlasi leiad näpunäiteid ja tooteid voolukivi puhastamiseks ja hooldamiseks.