Soojus

Soojust on mitut tüüpi.

Sa võib-olla ei usu, aga soojusel ja soojusel on vahe.

 

Soojust salvestava kaminahju kiirgussoojus on nagu mõnus päikesesoojus, mis kütab tõhusalt. Soojus jaotub ruumis ühtlaselt, tuba püsib pikka aega mugava temperatuuriga, pakkudes paitavat soojust nii inimestele kui ka esemetele. Soojust salvestav kaminahi ei kõrveta siseruumi õhku ega muuda seda kuivaks ja umbseks – siseõhk püsib värske ja seda on kerge hingata.

 

Soojust salvestava kaminahju kiirgussoojus erineb traditsiooniliste küttekollete konvektsioonsoojusest. Puiduküttega kolde konvektsioonsoojus tõuseb lakke. Soojus ei jää puupliiti kinni, vaid koguneb selle ümber ja väljub korstna kaudu.

”Ühekordne kütmine on lihtsam kui pidev küttepuude lisamine.”

– Maurice, Spijkenisse, Holland –

Soojust salvestav kaminahi ei raiska soojust ega küttepuid nagu tavaline puupliit, kus tuld tuleb pidevalt ülal hoida. Soojust salvestava kaminahju koldes põlevad küttepuud kiiresti ja tõhusalt ning kaminahju soojust salvestav materjal saab kiiresti hakata soojust talletama. Mõnest halusületäiest piisab mis tahes ruumi kütmiseks ja soojust kiirgub tuppa rohkem kui 24 tundi.

Kaminahi ei ole lihtsalt soojusallikas või ilus asi, mida vaadata. Ta täidab korraga mõlemat funktsiooni. Lisaks saab kaminahju kuumusega väga mitmekülgselt toitu valmistada. Tulikivi kollektsioonis on kaminahjusid iga ruumi ja vajaduse tarbeks. Tulikivi voolukivist kaminaga saad soojust toota autonoomselt ja just sel hetkel, kui seda vaja on. See on säästlik ja turvaline valik nii enda kui ka tulevaste põlvkondade vaatenurgast.