Senso-kachelregelaar

Met Senso verwarm je je kachel efficiënter

Eenvoudig stoken met de Senso-kachelregelaar

De Senso-kachelregelaar, ontworpen voor de Karelia-kachelcollectie van Tulikivi, helpt je bij het gebruik van je kachel en regelt de luchtcontrole voor je.

  • De regelaar zorgt ervoor dat in elke fase de juiste hoeveelheid lucht naar de brandkamer wordt gevoerd. Dit garandeert een zo efficiënt mogelijke verbranding van hout, met een lage uitstoot.
  • Hij laat je weten wanneer je brandhout moet bijvullen, waardoor je hout en tijd bespaart.
  • Hij vertelt je hoeveel van het warmtevasthoudend vermogen wordt gebruikt en dit helpt om een aangename kamertemperatuur te behouden.
  • Hij controleert ook de werking van de kachel en het rookkanaal en geeft aan wanneer er onderhoud nodig is.

“De Senso-kachelregelaar werkt met temperatuurgegevens gemeten vanuit de brandkamer, met een deurschakelaar en met gegevens over de ruimte en het warmtevasthoudend vermogen.”

Onni Ovaskainen, Tulikivi Corporation

De Senso-kachelregelaar werkt met een smartphone-applicatie

De Senso-kachelregelaar is geïntegreerd in het luchtcirculatiesysteem van de Karelia-kachel. De kachelregelaar werkt met temperatuurgegevens gemeten vanuit de brandkamer, met een deurschakelaar en met temperatuurgegevens van de kamer en het warmtevasthoudend materiaal, dat wil zeggen gegevens van het warmtevasthoudend vermogen.

De kachelregelaar optimaliseert het luchtvolume dat de brandkamer binnenkomt en laat je weten wanneer je brandhout of pellets moet bijvullen en wanneer het optimale niveau van warmtebehoud is bereikt.

De regelaar bestaat uit de besturingseenheid en motor die in de structuur van het product zijn ingesloten, evenals een voeding, de nodige sensoren en een smartphone-applicatie voor het monitoren en aanpassen van de warmte. Een geïntegreerd LED-display voor de kachel is verkrijgbaar als accessoire voor de kachelregelaar.

De Senso-kachelregelaar automatiseert de verwarming van de kachel

De Senso-kachelregelaar, die wordt aangedreven door technologie die in de Karelia-kachel is ingebouwd en wordt bediend met een smartphone-applicatie, doet praktisch alles behalve het vuur aansteken.