In het hart van Tulikivi

Ons verhaal van warmte, kwaliteit en verantwoordelijkheid

Onze oorsprong

Tulikivi is ontstaan door Finse kennis van Arctische omstandigheden, expertise in verwarming met hout en unieke speksteenreserves te combineren. Speksteen, dat gemakkelijk te bewerken is, wordt in Finland al honderden jaren gebruikt. De exploitatie van speksteen in Juuka op industriële schaal werd begonnen door het bedrijf Suomen Vuolukivi Oy – Finska Täljsten Ab, opgericht in 1893. Het bedrijf staat bekend om de gevels en reliëfs van prestigieuze gebouwen in Helsinki en om de kachelcreaties ontworpen door Eliel Saarinen, Armas Lindgren en Herman Gesellius (1904).

Tulikivi Corporation in zijn huidige vorm werd in 1980 opgericht door Reijo en Eliisa Vauhkonen, met een warmtevasthoudende speksteenkachel als reactie op de stijgende energiekosten als gevolg van de oliecrisis en het groeiende milieubewustzijn in Europa.

Van geschiedenis tot nu

Meer dan 300.000 huizen over de hele wereld worden verwarmd met Tulikivi-kachels

Ervaringen en warmte

De missie van Tulikivi is om authentieke ervaringen en betrouwbare warmte te creëren met natuurlijke materialen. In de afgelopen decennia zijn onze klanten in Finland, Europa en Noord-Amerika gaan houden van de unieke verwarmingseigenschappen van speksteen en van de aangename warmte. Dit is te danken aan de hoge technische eisen die wij, ’s werelds meest noordelijke fabrikant van kachels en sauna’s, stellen aan onze producten.

Nu het leven steeds digitaler wordt, brengt de ervaring van echt vuur het stressniveau omlaag en creëert het een gevoel van welzijn, evenwicht en geborgenheid. Het creëert ook een gevoel van veiligheid.

De eigenaren van Tulikivi-producten zijn gaan houden van de aangename warmtestraling van speksteen. Het stenen oppervlak is veilig en plezierig om aan te raken. Dankzij de relatief lage oppervlaktetemperatuur van de steen wordt warmte in de vorm van warmtestralen aan de kamer afgegeven en worden de mensen, objecten en structuren in de ruimte verwarmd. De kamer is gevuld met gelijkmatige warmte van vloer tot plafond en de lucht is aangenaam om in te ademen. Dit is het essentiële verschil met metalen kachels. Hun hete oppervlakken en de hete lucht die ze produceren kunnen grote temperatuurverschillen in de binnenlucht veroorzaken, waardoor het onprettig kan aanvoelen.

Filosofie

Onze visie is om ons te onderscheiden van andere bedrijven op de markt voor kachels, saunakachels en natuursteen, en design en technologische expertise aan te bieden die hoog in het vaandel staan. In de afgelopen jaren hebben we vier verschillende kachelcollecties, een geavanceerde elektrische saunakachelcollectie en een trendy interieursteencollectie gecreëerd, allemaal gebaseerd op de voorkeuren van de consument en in lijn met onze filosofie. Tegelijkertijd is modern design een natuurlijk onderdeel geworden van onze producten, naast de hoge technische kwaliteit. De producten van Tulikivi zijn geliefd bij Italiaanse stijlmeesters, Franse fijnproevers, de Zwitsers met hun aandacht voor detail en de Finnen die van warmte houden. De producten van Tulikivi zijn van hoge kwaliteit en zijn duurzaam. Een efficiënte kachel en saunakachel heeft minder brandhout nodig.

Verantwoordelijkheid

Het traditionele bedrijfsmodel van Tulikivi is een vanzelfsprekend onderdeel van de Finse samenleving. De bedrijfsvoering van Tulikivi is gebaseerd op het efficiënte gebruik van de eigen speksteenreserves in Finland en industrieel materiaalafval. Onze grondstoffen worden niet geïmporteerd uit verre landen, maar worden verwerkt waar ze worden ontgonnen. Bovendien vermindert de korte reis van grondstoffen naar de fabriek en van daar naar de klant, de ecologische voetafdruk van de productie van de producten.

De producten van Tulikivi worden op verantwoorde wijze vervaardigd in Finland door ons eigen toegewijde personeel. Tulikivi zet zich in voor het naleven van de principes van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens van de VN en eist dat zijn toeleveringsketen hetzelfde doet. In Finland heb<ben we ongeveer 250 mensen in dienst.

Tulikivi is een modern materiaal dat al miljarden jaren wordt gevormd.