Verwarmingselementen

Je kunt de kachel ook verwarmen met elektriciteit

Verwarmingselementen maken de haard multifunctioneel

Door verwarmingselementen in de zijkanalen van de kachel te plaatsen, wordt de kachel veelzijdiger. Dit kan gedaan worden bij bijna alle Tulikivi-modellen.

Met verwarmingselementen kun je de door elektriciteit opgewekte warmte ’s nachts in je kachel opslaan en er overdag plezier van hebben. Ook als er niemand thuis is of als je geen tijd hebt om hout te stoken, kun je je kachel met behulp van elektriciteit verwarmen. Zo is je kachel altijd bruikbaar en kun je op deze manier ook van de aangename stralingswarmte genieten. In een vakantiehuis kan een kachel met verwarmingselementen worden gebruikt om een basiswarmte te produceren.

Elektrische verwarming werkt in harmonie met houtverwarming. Je kunt je kachel verwarmen met hout of elektriciteit of beide tegelijk. Is dat niet handig?

 

Verwarmingselementen voorkomen het verwarmen met hout niet

De verwarmingselementen zitten het verwarmen met hout niet in de weg. De kachel kan zowel met hout als met elektriciteit gestookt worden. De verwarmingselementen worden in de zijkanalen van de kachel geplaatst en hangen daar aan de vuurkap. De elementen kunnen onderhouden worden door de stenen vuurkappen eruit te tillen. Voor het onderhoud hoeft de kachel niet gedemonteerd te worden. De Tulikivi-kachelinstallateur installeert de elementen onder garantie. De elementen kunnen alleen worden geplaatst tijdens de installatie van de kachel. Alleen voor het aansluiten van de aansluitkabel is een elektricien nodig.

Dit symbool op de productkaart en in de brochure van het kachelmodel geeft aan dat verwarmingselementen in de kachel kunnen worden geïnstalleerd. De verwarmingselementen van de kachel kunnen worden geregeld zoals elke andere elektrische verwarming. Je kachelinstallateur of Tulikivi-dealer zal je de verschillende regelmethodes uitleggen die zorgen voor besparingen en comfort voor je verwarming.